Blått og flott

Endelig er et rom i andre etasje på plass. 
Dette rommet var først gjesterom, så Ibens rom og nå skal det være lekerom og Ingas soverom fra høsten av (sengen hennes står på vårt soverom enn så lenge).
Før ferien hadde jeg et lite prosjekt om å få mest mulig plastisk ut av lekekassene. Lekekjøkkenet var først ut og egentlig ganske lett å finne fine og rimelige ting som tåler hard lek, noe som ofte skjer på lekekjøkkenet ("Hellstrøm & Ramsey" i fint samspill her hjemme).
Fretex og loppemarked: her er det lett å finne mye fint og ikke minst prisene er slik at man kan rettferdiggjøre å kjøpe noen nye småting. Små trefjøler, desilitermål, sikter,  ei pyntehåndklehylle blir fint over kjøkkenbenken. Små heklede grytelapper, trefat med stett, brødkurver, sandkakeformer, fat i blikk/tinn.

Sprell: ikke bare en av de fineste lekebutikkene jeg vet om, men også mye fint til lekekjøkkenet i tre; frukt, grønnsaker, til og med makroner i eske!

Søstrene Grene: her har jeg funnet tresleiver og visp i ministørrelse, grytevott og klut til barn, små handlenett og liten oppvaskkost.

Hjemme: restegarn/restestoff kan bli fine grytekluter, tomme te/blikkbokser kan brukes til oppbevaring, med litt gul filt og tråd kan man lage pastasløyfer.

Andre: dette kasserollesettet fra Micki er så fint, Ikea har lekemat i tekstil samt gryter og redskaper.
Selve kjøkkenet har fulgt oss siden Ibens ettårsdag, da fikk hun komfyren og noen små skåler og sleiver kjøpt på Søstrene Grene. Vasken fikk hun i gave når vi overtok huset og vi fant en hylleplate og knekter på Ikea for 30 kroner til sammen.
Et veldig fint kjøkken i klassisk Brio-rødt, men nå følte jeg for å gi det en liten fornyelse (at noen også hadde tegnet på fronten var også et godt argument for maling).

Kjøkkenet lar seg lett demontere og jeg brukte spraymaling på boks for å få et glatt og jevnt resultat (fargen Frostnatt ble forbausende nok mottatt uten protester).
Jentene er ganske så fornøyde og det er mor også! Men nå er det også mye mindre ting noe som gjør at ryddingen er lettere. Suksess på alle måter!

Kommentarer

 1. Så utrolig fint det ble! Får lyst til å hoppe inn i bildene og leke selv :) Forresten ser jeg at Søstrene Grene har (hatt?) lekemat i tre til en litt billigere penge enn Sprell. Ellers husker jeg at jeg lagde mat av trolldeig og malte etterpå da jeg var barn, men det var til Barbie; mulig større trolldeigsbrød er vanskeligere å steke? Men berre eit tips der altså, siden du er så flink til å lage ting selv

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Ja, sett de har på Grene/TGR også men synes malingen har flasset så fort på de tingene vi hadde. Men nå har jo jeg ei som skal spise på alt da, så for større barn er de nok helt supre! :D

   Trolldeig var en god ide, husker at det hjalp å la den tørke et døgn før steiking :)

   Slett
  2. Jeg har ikke testet de SG-lekene selv, for våre var for store/hadde bok fra før da de kom. Men pris og kvalitet har jo en tendens til å henge sammen, ja 😌

   Slett
 2. Dette ble så utrolig fint! Blir veldig inspirert til å male vår røde Brio-komfyr, og gå på loppis/Fretex :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar